Notice: In order to edit this ticket you need to be either: a Product Owner, The owner or the reporter of the ticket, or, in case of a Task not yet assigned, a team_member"

Task #11766 (closed)

Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

Bug: lif MIF rdefs on develop

Reported by: wmoore Owned by: jburel
Priority: critical Milestone: 5.0.0-rc1
Component: Services Version: 4.4.9
Keywords: n.a. Cc: jamoore
Resources: n.a. Referenced By: n.a.
References: n.a. Remaining Time: n.a.
Sprint: OMERO 5 Beta 2 (1)

Description (last modified by wmoore)

I'm seeing some strange behaviour when copying and pasting rdefs between LIF MIF images on gretzky, noticed by Ola: https://github.com/openmicroscopy/openmicroscopy/pull/1779#issuecomment-29372344

These are "sample files.lif" from Martin.
On the web, if I copy settings from 1st image [image 01 - XYCh-10x] and paste to the second [image 02 - XYCh-20x], in the image viewer window, the viewer does not update (images not compatible?) but the thumbnail in the main window does. Even when I refresh the thumbnail, it has strange settings (different from image viewer).

Then go to Insight, where I see the same strange thumbnail which doesn't correspond to saved settings (see screenshot).

Copying and pasting in Insight causes crash (reported as #11767).

Attachments (1)

Screen shot 2013-11-27 at 11.48.54.png (665.7 KB) - added by wmoore 7 years ago.
Thumbnail and Image rendering different (even on refresh of both)

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

comment:1 Changed 7 years ago by jburel

2 different things in that ticket

  • The crash: insight issue
  • The copy rendering def. Will could you split the ticket. since the 2 issues are not related.

comment:2 Changed 7 years ago by wmoore

  • Description modified (diff)

Changed 7 years ago by wmoore

Thumbnail and Image rendering different (even on refresh of both)

comment:3 Changed 7 years ago by jburel

Looking at the code in the thumbnail bean and the rendering bean.
There is no guaranty that the rendering settings used to generate the thumbnails and to open the viewer are the same as soon as you have more than one with same owner linked to the image
Which the case with the test images used.

The class do not use the same code to load the rendering settings. That could be improved

The strategy used by insight (see #11767) is to load the settings with the highest id.
This does not mean that this is the most recent. We could use the settings recently updated using the updateEvent.
That is easy to adjust. The server call will have to be adjusted.

Last edited 7 years ago by jburel (previous) (diff)

comment:4 Changed 7 years ago by jburel

Last edited 7 years ago by jburel (previous) (diff)

comment:5 Changed 7 years ago by jburel

  • Resolution set to fixed
  • Sprint set to OMERO 5 Beta 2 (1)
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets. You may also have a look at Agilo extensions to the ticket.

1.3.13-PRO © 2008-2011 Agilo Software all rights reserved (this page was served in: 0.115336 sec.)

We're Hiring!